Как да изберем, къде да отседнем при планирана екскурзия във Велинград?

Този град се слави като предпочитано място за почивка по всяко време на годината. Предпочитанията на туристите са свързани с многобройните минерални извори в местността, възможностите за спа процедури, които предлагат хотелските комплекси и красотата на горите, част от планината Родопи.

Ако искате да се възползвате от комбинацията забавление, почивка, спокойствие и красива природа, значи сте се ориентирали в правилната посока. В зависимост от бюджета, който сте планирали, може да организирате по различен начин посещението си в балнеотуристическия регион. Тук има Спа хотели с луксозна атмосфера и невероятен асортимент от терапии за разкрасяване на лице и тяло, процедури за лечение на редица заболявания, възможности за релаксиращи масажи, спортни съоръжения и забавления за деца. Обслужването по тези места е на признато европейско и международно ниво, като един от тези хотели - "Гранд Хотел Велинград" притежава сертификат от Европейската SPA асоциация, другите петзвездни комплекси са - „Макси”, „Акватоник”, „Свети Спас” и „Спа хотел Двореца”.

Ако пък сте решили да отседнете в някоя от малките къщички за гости там, намиращи се на някоя от тихите и спокойни местни улици, може да се възползвате от закритите и открити басейни, който са част от центъра на града, както и да се насладите на разходка в красивия парк на Велинград и посещение на Историческия музей в града.

Санаториумите в града, които ще срещнете предлагат много възстановителни програми за пациенти, които се лекуват от различни заболявания.

Когато посещавате Велинград за повече дни, ви препоръчваме да се възползвате и от възможностите за туризъм извън него в близките и красиви природни райони. Сред тях може да разгледате няколко пещери, водни източници като язовир Батак и Езерото "Клептуза", храмове, археологически паметници, както и резерватът Мантарица. Местностите “Самоводица” и “Стария чарк” са подходящи за онези туристи, които обичат да се разхождат дълго в планината.

Ние сме се заели с улесняването на вашия избор при търсенето на място, в което да прекарате мечтания уикенд или пък да разнообразието максимално по-дългата си почивка. Към асортимента от хотели, които сме подбрали ще имате възможност да планирате потенциалното посещение на всички близки природни обекти. Местата и историите, които се крият в този град са толкова многобройни, че е ако трябва да сме искрени със сигурност ще се върнете още веднъж, за са успеете да разгледате по-голямата част от тях.

Резервирайте още днес места за плануваната от вас почивка на адрес: . Какъвто да бъде вашият избор със сигурност ще останете доволни от преживяванията си след това.