Хотел Екстрийм, Пампорово

Пампорово е сред любимите курорти както на много от българите, така и на все повече чужденци. Освен, че от десетилетия курортът е предпочитан за почивка през зимните месеци, през последните години Пампорово набира все по-голяма популярност и като лятна дестинация. Пампорово се намира в красивите Родопи и предлага множество възможности за активен летен туризъм и отдих.

Започвайки от подбора на хотели в Пампорово, подготвяйки план-програмата за вашата почивка, трябва да имате предвид няколко неща. Винаги избирайте хотел, разположен на комуникативно място и да бъде изходна точка за вашите летни родопски екскурзии.

Такова място е хотел Екстрийм, Пампорово, разположен само на 300 метра от зелената туристическа ски писта, която през лятото представлява асфалтов път, който отвежда туристите до Кула Снежанка, Орфееви скали и до голяма част от ски пистите, които през лятото представляват красиви тучни полянки.

Хотел Екстрийм е най-новият четиризвезден хотел в Пампорово и предлага на своите гости освен невероятно разположение с изглед както към разстилащата снага Родопи, така и към ароматната борова гора под връх Мургавец. Хотелът впечатлява своите гости с изключителното си местоположение – надморска височина от 1750 м, която гарантира чист и свеж въздух, който ще изпълни сетивата и ще даде нов заряд. Тук може да се порадвате и на най-красивият и запомнящ се изгрев в тази част на Родопите. От терасите на хотела може да се види Роженската обсерватория, прочутите Роженски поляни и село Момчиловци.

Хотел Екстрийм, Пампорово предлага 42 просторни двойни стаи и 6 панорамни едноспални апартамента, предлагащи лукс и удобство, даряващи с чувство за комфорт и усещане сякаш си у дома си. Всяка от стаите разполага с мини бар, телефон, сешоар, телевизор, баня с вана, тераса, която разкрива красотата на Родопите. Според предпочитанието на гостите, леглата в стаите могат да бъдат избрани като отделни или като спалня Помислено е и за най-малките. Детският кът предлага различни игри и занимания за децата, докато вие - техните родители релаксирате край басейна на хотела или се радвате на някоя изкушаваща СПА процедура. Модерният СПА център предлага още сауна, парна баня, джакузи, фитнес. Хотелът разполага с ресторант и лоби бар. Тук може да опитате както традиционни родопски специалитети, така и модерни ястия от европейската и световна кухня. Шеф-готвачът на хотел Екстрийм, ще се погрижи за всеки вкус и желание. Независимо дали ще предпочетете Хотел Екстрийм за вашата лятна или зимна почивка, със сигурност няма да останете разочаровани. Усмихнатият и гостоприемен екип на хотела ще ви посрещне с усмивка и ще се погрижи престоят ви да бъде незабравим и изпълнен с незабравими спомени.

Локацията му е перфектна отправна точка за всякакви разходки. Забележителностите около Пампорово са наистина много и трудно могат да се изброят всички. Едни от най-предпочитаните дестинации са пещерите Дяволското гърло, Ягодинската пещера, Ухловица. Ако сте фенове на екопътеките, то обезателно посетете екопътеки Невястата, Каньонът на водопадите, екопътеката край Смолянските езера, както и най-новата екстремна перла – Дяволска екопътека. Защо се нарича така – оставяме на вас да разберете :) А, колко много крепости и исторически места има…